Ürünlerimiz

İNCİR



Ülkemiz dünya incir üretimi ve ihracatında birinci ülke konumundadır. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinin özellikle sahil kesimlerinin doğal bitkisi olan incir, Türkiye’de taze sofralık ve kurutmalık olarak yetiştirilmektedir. Ege Bölgesi’nde genelde kurutmalık çeşitler yetiştirilmekte olup Akdeniz ve Marmara bölgesinde sofralık taze tüketilen çeşitler üretilmektedir. Kurutmalık incirler, genelde beyaz ve sarı renkte olmasına karşın, taze sofralık incirler sarı, yeşilimsi, siyah ve mor renktedirler. Bunların içerisinde ihracata uygun çeşitler genelde mor ve siyah renkli incirler olup, en çok beğenileni Bursa yöresinde yetişen Bursa Siyahıdır. Bu yörenin ürünü tamamen ihraç edilmektedir. Dünyanın en kaliteli siyah inciri olan “Bursa Siyahı”, sahip olduğu olağanüstü tat, sert meyve yapısı, meyve iriliği, cazip şekli, harika renk ve uzun raf ömrü ile Avrupa ülkelerinde her yıl artan miktarlarda talep edilmektedir. Türkiye, dünyanın en büyük incir ihracatçısı konumundadır. Ürünün ihracata hazırlanması, ürün güvenliğini sağlamaya yönelik her türlü kalite sistemine sahip (HACCP, ISO 9002, BRC, ETI, EUREPGAP) özel sektör kuruluşları kanalı ile yapılmaktadır. Diğer meyve türleri ile karşılaştırıldığında “Bursa Siyahı” incir çeşidi üretim süreci özellikle ilaç kullanımını gerektirmeyen tarzda yapıldığı için bu bakımdan ürün güvenliği yüksek olan bir meyve türüdür. Ülkemiz ayrıca, kuru incir ihracatı bakımından da dünyanın en büyük ihracatçısı konumundadır. Bu alanda “Sarılop” incir çeşidi, dünya pazarında Smyrna (İzmir) adıyla tanınan son derece beğenilen lezzetli bir çeşidimizdir.







Pazar sunum dönemi: Ağustos başı-Kasım başı.



ARMUT

Türkiye’de zengin yerel çeşitlerin yanı sıra yabancı çeşitleri de Güney Doğu Anadolu Bölgesi hariç her yerde yetiştirilmektedir. Hem üretim, hem de ihracat konusunda dünya sıralamalarında ilk on ülke arasındayız. Birçok çeşit arasında yazın üretilen Williams, Santa Maria, Akça, Mustafabey çeşitleri ve kışın üretilen Ankara Beurree Clairgeau, Beurree d’Anjou ve Deveci çeşitleri ihraç edilmektedir. Konserve için üretilen çeşitler, taze tüketim çeşitlerinden farklıdır.





KİRAZ

Türkiye, dünyanın en büyük kiraz üreticisi konumundadır. Bir Türk çeşidi olan “Ziraat 0900” kirazı uzun depo ömrü, sert, aromatik ve sulu yapısı ile talebi yoğun olan bir kiraz çeşididir. Meyvenin sahip olduğu yüksek kalite, ülkenin doğal tarımsal kaynakları, sıcak ve kurak yaz ile soğuk kış mevsiminden ileri gelmektedir. Kiraz, tüm ülkede yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan bir meyve türüdür. Kiraz üretimi Türkiye’de Avrupa süpermarketlerince talep edilen HACCP; EUREPGAP standartlarının uygulandığı ilk tarımsal üretim faaliyetlerindendir.





0 Yorum-Sipariş Ekle :

Yorum Gönder